woensdag 4 februari 2009

Hier dan mijn 2e bericht! Ben eergister om half 5 's middags aangekomen in Phoenix na een lange reis met overstap in Minneapolis. Geen vertraging gehad gelukkig en een onwijs relaxte temperatuur in Phoenix: 25 graden!! (nog eens wat anders dan die sneeuw in Nederland;))

We werden door alle andere gasten uit onze klas van het vliegveld opgehaald en naar het huisjes park gereden wat er echt prima uitziet! (zie plaatje) Nadat we wat gegeten hadden in 1 van de 1000 "restaurants" wat gewoon allemaal veredelde vreetschuren zijn ben ik meteen gaan slapen. Geen last gehad van de jetlag want heb heerlijk door kunnen slapen tot 9 uur.
Om 10 uur begon de eerste dag van de grondschool die een week lang duurt. Allemaal introductiepraatjes en papierwerk voor fingerprints, amerikaanse medische keuring enz. Ook vandaag weer een grondschooldag met introductie; morgen begint het echte voorbereiden op het vliegen. Als alles volgens planning gaat hang ik dinsdag in de lucht!!!

Inmiddels hebben we vandaag ook al gekeken voor een auto, want die heb je hier toch echt nodig. Ten eerste omdat het niet cool is om te fietsen, dat doet niemand hier en waarschijnlijk is daarom ook iedereen zo dik, maar vooral omdat de afstanden toch wel redelijk groot zijn.

Helaas zijn we vandaag nog geen mooie auto tegen gekomen, ( ik koop hem samen met een klasgenootje) want natuurlijk willen we minstens een v8 en dan het liefst eentje van 3 meter breed en 6 meter lang... Of een mooie cabrio, maar dat is nog redelijk lastig. Maar we houden hoop want onze andere huisgenoten hebben ook een mooie cabrio kunnen kopen voor weinig geld. Morgen maar opnieuw kijken voor een mooie amerikaanse bak!
Verder krijg ik toch elke dag hier weer meer zin om te vliegen, het komt steeds dichterbij en deze week moeten we al procedures en checklisten uit onze hoofden gaan leren. Het gaat zeker geen 5 maanden 'chillen' worden wat ik een paar maanden geleden misschien nog wel een beetje dacht maar uiteindelijk weet je waar je het voor doet....

Groetjes en Xjes uit Phoenix,
Kornelis

1 opmerking:

  1. He'Korni,

    Ziet er allemaal goed uit daar. En wat een mooi huis vooral dat zwembad. Nou succes met de voorbereiding op het vliegen. En ga er een mooie tijd van maken.

    veel liefs marco deborah en lenthe

    BeantwoordenVerwijderen